Nicolette van Dam trouwt ‘met z’n viertjes’

Drie dagen lang vierden Nicolette en haar kersverse echtgenoot Bas Smit hun liefde tijdens hun huwelijksfeest in het Spaanse Girona. Het stralende koppel liet z’n twee dochtertjes een belangrijke rol spelen in de ceremonie.

„We zijn getrouwd met zijn viertjes”, zegt de stralende bruid Nicolette kort nadat zij en haar man Bas elkaar het jawoord hebben gegeven in het bijzijn van hun dochtertjes Lola-Lily (3) en Kiki-Kate (8 maanden). Zij gaat vanaf nu als Nicolette Smit-Van Dam door het leven.
Hoewel de presentatrice al een paar jaar geleden ten huwelijk werd gevraagd, brak de grote dag zaterdag pas aan. „Onze kanjertjes moesten er natuurlijk bij zijn. Het zijn onze trotsjes, het verlengstuk dat ons zo bindt.”

Het echtpaar beloofde elkaar eeuwige trouw in een pittoresk kerkje vlak bij de Spaanse stad Girona. In het kasteeltje verderop, in het Catalaanse dorpje La Bisbal d’Empordà, werd het hele weekeinde feestgevierd met ruim zestig goede vrienden en familieleden. „Spanje is gewoon ons land, vanwege de mensen, de cultuur en vooral vanwege het eten”, zegt Smit-Van Dam. „We wilden drie dagen lang bij elkaar zijn op een plek waar niet iedereen kan komen en waar we ook niet zomaar weg kunnen.”

Dat zorgde voor een intiem en emotioneel weekeinde, waarbij volgens de blondine ‘de meest stoere mannen op vrijdagavond al zaten te huilen’. Bas Smit: „Het is zo’n warm en liefdevol weekend geweest, we hebben er ontzettend van genoten. Smit-Van Dam: „Onwerkelijk is het, overweldigend. We zijn helemaal leeg, juist omdat we van elke seconde zo hebben genoten.”

Zaterdagmiddag werd de prachtige bruid weggegeven door haar vader, terwijl Bas door zijn moeder naar het altaar werd begeleid. Tijdens de ceremonie was er voor de meisjes, ook een rol weggelegd. Smit-Van Dam „Lola heeft samen met ons andere bruidsmeisje Day de ringen gebracht en Kiki zat lekker op schoot mijn boeket uit elkaar te trekken.” Lachend: „Het liep totaal niet gesmeerd, maar dat is juist ook wel weer wat bij ons past.”

Vrijdagavond, tijdens de Spanish night die voorafging aan de trouwdag, konden sangria en tapas natuurlijk niet ontbreken. Toen ging het hele gezin Smit- Van Dam in het rood gekleed, Nicolette in een creatie van Addy van den Krommenacker. De outfit voor de trouwdag wisten de twee tot op het laatste moment geheim te houden voor elkaar. Bas zag zijn vrouw pas in de kerk voor het eerst in haar elegante witte bruidsjapon.

Gasten die naar het Spaanse landgoed waren afgereisd waren onder anderen Marco en Leontine Borsato, zanger/presentator Jamai en stylist Fred van Leer.